Praktische oplossingen voor het mkb door ervaren ondernemers in GewoonEAZY Kleinbedrijf

Nieuw ondersteunend platform wordt dé praktische probleemoplosser voor het Nederlandse kleinbedrijf.


Apeldoorn, 8 juli 2021 – Kleine mkb-bedrijven kunnen vanaf vandaag praktisch en laagdrempelig ondersteund worden op elk vlak van hun bedrijfsvoering. Met GewoonEAZY Kleinbedrijf, een nieuw platform opgericht door drie ervaren ondernemers, Wieger Wagenaar (58), Onno Kamphuis (49) en Jan-Willem Onink (55).

Anders dan de bestaande adviesorganisaties biedt GewoonEAZY Kleinbedrijf praktische oplossingen met een persoonlijke aanpak voor ondernemers, iets dat nu vaak wordt gemist. GewoonEAZY werkt vanuit zes regio’s met aan elk een regiopartner aan het hoofd. Deze partners zijn ervaren, hebben affiniteit met het mkb, een uitstekende staat van dienst en de juiste competenties om het kleinbedrijf verder te helpen. En, doordat GewoonEAZY regionaal werkt, is die regiopartner ook altijd vlakbij. Voor meer informatie kijk op www.ge-kleinbedrijf.nl.

Niet het primaire proces, maar juist alles daaromheen
Ondernemers die behoefte hebben aan ondersteuning, hebben doorgaans prima zicht op hun product of dienst. Onno Kamphuis: ”De directe handel van de ondernemer hoeven wij vaak niet te ondersteunen. Maar allerlei belangrijke randzaken, zoals juridische aspecten, omgaan met internetveiligheid, het versimpelen van de administratie en zoeken naar bijvoorbeeld actuele cloudoplossingen, hinderen deze ondernemers vaak tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. En precies dat ondersteunen wij.

Wieger Wagenaar vervolgt: “Het vak van ondernemer is allesbehalve makkelijk. Het wordt soms geromantiseerd, maar kleinere ondernemers staan er vaak alleen voor. De regeldruk van de overheid, een steeds hardere concurrentiestrijd en de gevolgen van de coronapandemie”.

Jan-Willem Onink vult aan: “Het zijn al die randzaken die het leven van de ondernemer soms zwaar maken. Wij lossen dat op, met praktische en persoonlijke ondersteuning door een ervaren regisseur. Juist deze menselijke en concrete aanpak maakt ons anders en uniek.”

Maatwerk voor elke ondernemer
Natuurlijk kunnen de mensen van GewoonEAZY Kleinbedrijf dit niet alleen. Jan-Willem Onink: “We hebben een zogenoemd cafetariamodel ingericht met allerlei specialismen. Van subsidieadvies, cloudoplossingen en werving van personeel tot financieringsmogelijkheden en internetmarketing. Zo creëren we op een persoonlijke wijze maatwerk voor elke ondernemer.

Implementatie van praktische oplossingen
Samen met de medewerkers geven de ervaren regiopartners van GewoonEAZY Kleinbedrijf invulling aan de persoonlijke aanpak. Het ondersteuningstraject dat kan volgen, gaat via een helder stappenplan waarbij eerst een acuut probleem wordt opgelost. Daarna vindt er een verdiepend gesprek plaats wat de ondernemer rust en richting zal geven. Het vervolg kan zijn dat de regiopartner als regisseur op het proces, periodiek met de ondernemer in gesprek is. Wieger Wagenaar: “Wat je bij GewoonEAZY dus niet gaat zien is dat we na het verdiepende gesprek en de gevonden richting stoppen. Juist de fase daarna, de implementatie van de praktische oplossingen, is cruciaal op de weg naar succes!

Over GewoonEAZY

GewoonEAZY Kleinbedrijf is voortgekomen uit de overkoepelende GewoonEAZY-organisatie.
Onno Kamphuis: ”Binnen GewoonEAZY ontwikkelen wij initiatieven die het dagelijks leven eenvoudiger maken. We hebben het samen vaak veel te complex gemaakt en het kan een stuk eenvoudiger. GewoonEAZY heeft als missie om dat te faciliteren. Binnen dit concept zullen we – naast GewoonEAZY Kleinbedrijf – de komende maanden meerderde initiatieven lanceren.” Zie voor meer informatie www.gewooneazy.nl.

Oh ja, de administratie en BTW-aangifte!

Ieder kwartaal weer al je bonnetjes en facturen verzamelen! En vervolgens maar hopen dat je niets kwijt bent geraakt. Herkenbaar?

GewoonEAZY Kleinbedrijf biedt je dé oplossing! Neem snel contact met ons via de knop hieronder en ervaar dat het gewoon heel EAZY is.