Echtscheidingsbemiddeling

Een echtscheiding kan een enorme impact hebben op het leven van betrokkenen. Natuurlijk ook op het leven van ondernemers. Hoe ga je daarmee om? Welke stappen moet je zetten?

Soms kan mediation bij scheiden helpen. Onze cafetariapartner Regiomediation is daar expert in.

Bij een mediator gaan jij en je toekomstige ex-partner onder begeleiding van de mediator gezamenlijk rond de tafel om afspraken te maken over zaken als kinderen, alimentatie, verdeling van bezittingen en schulden, etc. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan en worden met een gemeenschappelijk verzoekschrift voorgelegd aan de rechter. De rechter zal (uitzonderingen daargelaten) een uitspraak doen gelijk aan de afspraken die jullie gemaakt hebben. Een MfN-registermediator aangesloten bij Regiomediation is bij uitstek geschikt om de communicatie tussen ex-partners weer op gang te krijgen, zodat er toekomstbestendige afspraken gemaakt kunnen worden.

Bij een procedure met advocaten, dienen jij en je partner ieder via een eigen advocaat je eisen in en doet de rechter een uitspraak. Met deze uitspraak zullen jullie het dan moeten doen. Tegen een uitspraak van de rechter kun je nog in hoger beroep. Een advocaat zal zich inzetten voor jouw belangen.

Uit het voorgaande wordt duidelijk dat het regelen van je scheiding door een mediator, niet zelden gezamenlijk gedragen afspraken tussen jou en je toekomstige ex-partner oplevert, waardoor de kans op ‘gedoe’ in de toekomst zoveel mogelijk vermeden wordt. Je wilt tenslotte weer verder met je eigen leven en je onderneming.

De kosten van het regelen van je echtscheiding door een mediator zijn veel minder dan door een advocaat. Dit komt ook al omdat je maar één mediator nodig hebt in plaats van twee advocaten. En met de vaste tarieven van Regiomediation heb je van te voren duidelijk wat het regelen van de scheiding gaat kosten.

Kom je als ondernemer in de situatie van een scheiding terecht, en wil je daar over brainen met onze Regiopartner in jou omgeving op zoek naar een oplossing? Neem dan contact op. 

Regio Mediation GewoonEAZY