Jan-Willem Onink

Business Development en communicatie

Jan Willem is een echte liefhebber van het mkb.

Een ‘bancaire opvoeding’ genoot de bedrijfskundig geschoolde Jan Willem onder andere bij ING, waar hij gedurende bijna 20 jaar diverse directiefuncties vervulde, waarbij de mkb-ondernemer nooit ver weg was.

In 2014 richtte hij samen met twee compagnons het crowdfundplatform Collin Crowdfund op. Dit met als doel passende financiering in het mkb invulling te geven, omdat ‘traditionele’ financiers afhoudend waren. Duizenden bedrijven zag hij voorbij komen!

Het viel op dat de ondersteuning voor de kleinere ondernemer, een helpende hand, vaak ontbrak. Deze ondernemer stond er vaak alleen voor en werd (en wordt) te weinig ‘gezien’ door adviserend Nederland. Zijn afweging: dat kan toch anders?

Na 7 geweldige jaren bij Collin, ging Jan Willem op zoek naar nieuwe uitdagingen. De invulling van een ‘praktische probleemoplosser’ voor het kleinbedrijf is er een van.

Jan Willem is als Partner binnen GewoonEAZY verantwoordelijk voor Business Development. Zijn liefde voor het mkb in combinatie met een goed luisterend oor, maakt het voor hem helder wat er nodig is en op welke manier. Laagdrempelig, persoonlijk en via de kracht van de eenvoud. GewoonEAZY dus!